Μπακαλιάρος πρασοσέλινο

mpakaliaros
Περιγραφή
Ψάρι με λαχανικά. Μαγειρεμένο με ελαφρύ ,νόστιμο, και υγιεινό τρόπο


Συστατικά
  • 2 φύλλα υγράλατο μπακαλιάρο φιλέτο κατά προτίμηση.
  • 1 κιλό πράσα (μόνο το άσπρο μέρος)
  • 1 μάτσο σέλερι η σέλινο
  • 2 πατάτες μέτριες.
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες.
  • 2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα,κομμένα σε κομματάκια.
  • 1 κούπα λάδι.
  • Αλάτι.
  • Πιπέρι.
  • 1 κουταλιά κορν-φλάουρ.
  • 1 λεμόνι.
  • Οδηγίες
  1. Κόβουμε σε κομμάτια τον μπακαλιάρο και τον ξαλμυρίζουμε για 48 ώρες.
  2. Πλένουμε και κόβουμε τα πράσα,σε κομμάτια μεγαλούτσικα,και τα αχνίζουμε με καυτό νερό.Τα στραγγίζουμε.
  3. Σοτάρουμε στο λάδι και σε χαμηλή φωτιά, τα πράσα και τα κρεμμύδια περίπου 15 λεπτά. Προσθέτουμε και το σέλερι ,πλυμένο και κομμένο σε κομμάτια λίγο μεγάλα. Εξακολουθούμε να σοτάρουμε,,και προσθέτουμε τις πατάτες κομμένες στρογγυλές και λίγο νερό, να βράσουν όλα μαζί, άλλα 10 λεπτά.
  4. Τοποθετούμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου, προσεχτικά με το δέρμα προς τα πάνω,ρίχνουμε το πιπέρι, και λίγο αλάτι. Αφήνουμε να βράσουν 15 λεπτά ανακινώντας κατά διαστήματα την κατσαρόλα πέρα-δώθε,για να μην κολλήσει το φαγητό. Άν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο καυτό νερό ,στην άκρη της κατσαρόλας και όχι επάνω στο φαγητό.
  5. Όταν είναι έτοιμο,διαλύουμε στον χυμό του λεμονιού το κορν -φλάουρ και το ρίχνουμε στο φαγητό. Αφήνουμε να πάρει μια βράση,για να μελώσει η σάλτσα .

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις