Γυναικεία χρονιά το 2012;

gynaika
Αισιόδοξα σημάδια για την ανάδειξη των γυναικών
Παρόλο που το 2011 δεν ήταν η καλύτερη χρονιά για την ανάδειξη των φεμινιστικών οργανώσεων, ωστόσο, υπάρχουν κάποια σημάδια βελτίωσης που μπορούν να δώσουν αισιοδοξία για το 2012.

Παγκοσμίως, υπάρχει ενδιαφέρον για την προώθηση των γυναικών σε διοικητικά συμβούλια και όλο και περισσότερες γυναίκες αναβαθμίζονται σε όλους τους τομείς της ζωής σε όλο τον κόσμο.
Ένα αντιπροσωπευτικό παράδειγμα για τον σημαντικό δημόσιο ρόλο των γυναικών είναι οι γυναίκες στην Αραβική Άνοιξη, χωρίς όμως να παραλείπεται να αναφερθεί η βίαιη αντρική αντίδραση απέναντι στις γυναίκες διαδηλώτριες.
Υπάρχει, επίσης, και ένα αυξανόμενο κίνημα σε παγκόσμιο επίπεδο για να θεσπιστούν νόμοι για τις γυναικείες ποσοστώσεις με σκοπό να δοθεί στις γυναίκες φωνή και ψήφος στους δημόσιο ακόμα και στον ιδιωτικό τομέα.
Στο τομέα των επιχειρήσεων, ένας αυξανόμενος αριθμός γυναικών αναδύεται σε ηγετικούς ρόλους στην Ευρώπη και την Ασία και όλο και περισσότερες επιχειρήσεις δημιουργούν προγράμματα ανάπτυξης και εκπαίδευσης για γυναίκες.
Εκτός αυτού, έχει αποδειχθεί ότι οι επιχειρήσεις που προσλαμβάνουν και προωθούν γυναίκες σε όλα τα επίπεδα τείνουν να έχουν υψηλές επιδόσεις, ξεπερνώντας τις εταιρίες χωρίς ισχυρή γυναικεία παρουσία.
Παρόλο που υπάρχουν αυτές οι αλλαγές και υπάρχει αισιοδοξία για το 2012, δε γίνεται να παραληφθεί το γεγονός ότι οι γυναίκες βιώνουν έναν εργασιακό μεσαίωνα, καθώς αμείβονται λιγότερο από τους άνδρες για την ίδια εργασία.
Πηγή: New York Times

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις