Κουνουπίδι γιαχνί
Περιγραφή
Απλό ,υγιεινό και νόστιμο λαδερό φαγάκι.
Συστατικά
- 1 κουνουπίδι μέτριο.
- 1/2 φλυτζάνι τσαγιού λάδι
- 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε κομματάκια.
- 1/2 μάτσο σέλερι, σε κομμάτια.
- 1 μεγάλη ντομάτα ώριμη σε κομματάκια.
- 1 κουταλιά της σούπας πελτέ.
- 2 μικρές πατατούλες σε μεγαλούτσικους κύβους.(προαιρετικά)
- Πιπέρι.
- Αλάτι. Οδηγίες
- Κόβουμε σε μέτρια κομμάτια το κουνουπίδι, και τα τρυφερά πράσινα φύλλα του.Τα πλένουμε, και τα στραγγίζουμε.
- Σοτάρουμε στο λάδι ελαφρά, κουνουπίδι, κρεμμύδι,και πατάτες, αν βάλουμε.
- Ρίχνουμε την ντομάτα, τον πελτέ διαλυμένο σε ένα ποτήρι νερό,το σέλερι, αλάτι και πιπέρι. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, και βράζουμε έως ότου μαλακώσει το κουνουπίδι.
- Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμη νερό, όχι όμως πολύ γιατί δεν πρέπει να λιώσει το κουνουπίδι. Το φαγητό πρέπει να μείνει με το λάδι του, χωρίς πολλά υγρά.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου