Κρέπα στο φούρνο με φρούτα

krepa
Περιγραφή
Μια κρέπα που μοιάζει με κορμό , αλλά πιο εύκολα, γρήγορα και λάιτ.
Συστατικά


  • 1/2 λεμόνι την φλούδα και τον χυμό
  •     150 γρ αλεύρι
  •     2 κ,γ μπεκιν
  •     4 κ σ μαύρη ζάχαρη
  •     1 βανίλια
  •     150 γρ ξινόγαλα η γάλα
  •     3 αυγά
  •     150 γρ  μήλα
  •     κανέλα
  •     2 κ,γ λάδι
  •     2 κ,γ σιρόπι από γλυκό
  •     1 παγωτό ξυλάκι λάιτ η παγωτό μπανάνα (για το καλοκαίρι)
  •     ζάχαρη άχνη
Οδηγίες
  1. Ανάβουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
  2. Σε μια λαμαρίνα του φούρνου 35χ40 βάζουμε μια λαδόκολλα και την βάζουμε στον φούρνο να ζεσταθεί, όσο εμείς κάνουμε την ζύμη για τις κρέπες
  3. Ξεφλουδίστε τα μήλα και κόψτε τα σε φέτες.  Χωρίστε τα αυγά.
  4. Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να σφίξουν με τις 2 κ,σ ζάχαρη.   Βάζουμε τους Κρόκους αυγών με τη ζάχαρη, το γάλα η το ξινόγαλα,το λεμόνι χυμό και ξύσμα  και το αλεύρι ανακατεμένο με το μπεικιν και αλάτι και το χτυπάμε με το το minipimer,  μέχρι να γίνει κρεμώδες.  προσθέτουμε και την μαρέγκα.
  5. Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και το λαδώνουμε με τις 2 κ,γ λάδι,  ρίχνουμε μέσα το χυλό απλώνουμε να πάει παντού,ρίχνουμε επάνω  τις φέτες μήλα,πασπαλίζουμε με κανέλα και ψήνουμε για 12 -15 λεπτά έως να πάρει ένα ωραίο χρυσό χρώμα.
  6. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και με τη βοήθεια της λαδόκολλας το τυλίγουμε σε ρολό.
  7. Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε  με παγωτό κομμένο σε κομμάτια .
  8. Πασπαλίζουμε με άχνη και το γαρνίρουμε αν έχουμε με μερικά από τα φρούτα και με λίγα αμύγδαλα καβουρντισμένα

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις