Κρέπα στο φούρνο με φρούτα
Περιγραφή
Μια κρέπα που μοιάζει με κορμό , αλλά πιο εύκολα, γρήγορα και λάιτ.
Συστατικά
- 1/2 λεμόνι την φλούδα και τον χυμό
- 150 γρ αλεύρι
- 2 κ,γ μπεκιν
- 4 κ σ μαύρη ζάχαρη
- 1 βανίλια
- 150 γρ ξινόγαλα η γάλα
- 3 αυγά
- 150 γρ μήλα
- κανέλα
- 2 κ,γ λάδι
- 2 κ,γ σιρόπι από γλυκό
- 1 παγωτό ξυλάκι λάιτ η παγωτό μπανάνα (για το καλοκαίρι)
- ζάχαρη άχνη
- Ανάβουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Σε μια λαμαρίνα του φούρνου 35χ40 βάζουμε μια λαδόκολλα και την βάζουμε στον φούρνο να ζεσταθεί, όσο εμείς κάνουμε την ζύμη για τις κρέπες
- Ξεφλουδίστε τα μήλα και κόψτε τα σε φέτες. Χωρίστε τα αυγά.
- Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να σφίξουν με τις 2 κ,σ ζάχαρη. Βάζουμε τους Κρόκους αυγών με τη ζάχαρη, το γάλα η το ξινόγαλα,το λεμόνι χυμό και ξύσμα και το αλεύρι ανακατεμένο με το μπεικιν και αλάτι και το χτυπάμε με το το minipimer, μέχρι να γίνει κρεμώδες. προσθέτουμε και την μαρέγκα.
- Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και το λαδώνουμε με τις 2 κ,γ λάδι, ρίχνουμε μέσα το χυλό απλώνουμε να πάει παντού,ρίχνουμε επάνω τις φέτες μήλα,πασπαλίζουμε με κανέλα και ψήνουμε για 12 -15 λεπτά έως να πάρει ένα ωραίο χρυσό χρώμα.
- Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και με τη βοήθεια της λαδόκολλας το τυλίγουμε σε ρολό.
- Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε με παγωτό κομμένο σε κομμάτια .
- Πασπαλίζουμε με άχνη και το γαρνίρουμε αν έχουμε με μερικά από τα φρούτα και με λίγα αμύγδαλα καβουρντισμένα
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου