ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ


Πριν ακόμη αρχίσει η διαιτητική θεραπεία θα πρέπει να δοθούν εξηγήσεις για το πιο θεωρείται «ιδανικό» χάσιμο βάρους. 
Μια απώλεια βάρους 2 - 4 κιλών το μήνα θεωρείται ιδανική απώλεια αν και ορισμένοι επιτυγχάνουν συνήθως μεγαλύτερες απώλειες, αλλά όχι 6 – 10 κιλά / μήνα που συχνά περιμένουν ή και απαιτούν ακόμη, γιατί οι μεταβολικές διαταραχές και προσαρμογές που προκαλούνται είναι πολύ σοβαρές και κυρίως γιατί η γρήγορη απώλεια βάρους συνοδεύεται από την ταχύτερη επανάκτηση του.


 Το IMAGE DIET εφαρμόζει κανόνες στη θεραπεία της παχυσαρκίας, και θεωρεί ότι:
  • (Α) η επιτυχία της διαιτητικής αγωγής σε χρόνια βάση προϋποθέτει αλλαγές στις διαιτητικές συνήθειες του ατόμου καθώς και στις συνήθειες σωματικής άσκησης του.
  • (Β) το διαιτολόγιο είναι ατομικό και δεν είναι δυνατό να εφαρμοσθεί σε άλλο άτομο με την ίδια επιτυχία.
  • (Γ) όσο πιο αργή είναι η απώλεια βάρους, τόσο είναι πιο βέβαιη και σταθερή.
  • (Δ) είναι γνωστό ότι μια σοβαρή υποθερμιδική δίαιτα δε μπορεί να είναι διατροφικά επαρκής. Επομένως είναι απαραίτητο να υπολογίζονται ορισμένα διατροφικά στοιχεία της.
  • (Ε) στα παιδιά χορηγούνται δίαιτες ισοθερμιδικές ή ελαφρά υποθερμιδικές, αλλά διατροφικά πλήρεις από άλλες απόψεις.
  • (ΣΤ) όταν ασθενής δε συνεργάζεται, ή ξανακερδίζει εύκολα βάρος είναι προτιμότερο να πείθεται από το διαιτολόγο του και να μαθαίνει να ζει με την παχυσαρκία του παρά να αναπτύσσει αίσθημα ενοχής και άγχους, ότι είναι ανίκανος να χάσει βάρος, ενώ ταυτόχρονα υποβάλλεται σε συχνά μεταβολικά στρες που δεν είναι ευχάριστα από καμιά άποψη.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις