«Ασπίδα» για την καρδιά το ελαιόλαδο

ELAIOLADO
Tην προστατευτική δράση του ελαιόλαδου και των πολύτιμων συστατικών του ελαιόδενδρου (όπως η ελευρωπαϊνη των φύλλων της ελιάς) επί της καρδιάς, επιβεβαίωσε μελέτη Ελλήνων ερευνητκών στο ερευνητικό και πειραματικό κέντρο της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας ΕΛΠΕΝ, με τη συνεργασία της επιστημονικής ομάδας του διάσημου καρδιοχειρουργού δρ. Sir Magdi Yacoub.
«Σύμφωνα με τα  ευρήματα μια κουταλιά ωμό ελαιόλαδο την ημέρα στην σαλάτα βοηθά στη μείωση της χοληστερόλης στα πειραματόζωα κατά 30% και παράλληλα μειώνει κατά το 1/3 την βαρύτητα του εμφράγματος του μυοκαρδίου, ενώ ακόμα πιο ισχυρή είναι η επίδραση της στα τριγλυκερίδια» επισημαίνει ο καθηγητής καρδιολογίας κ. Δημήτρης Κρεμαστινός.
Ο διακεκριμένος Έλληνας καρδιολόγος και τ. πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Καρδιολογίας προσθέτει ότι αυτή η ευνοϊκή επίδραση του ελαιόλαδου αντιστοιχεί με την πρόσληψη (από τα πειραματόζωα) 10 μg και 20 μg της ουσίας ελευρωπαϊνης η οποία υπάρχει κυρίως στα φύλλα της ελιάς.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις