Μπιφτέκια στον φούρνο, με πράσα και πιπεριές
Περιγραφή
Νόστιμο, απλό φαγητό,που μοσχοβολάει το σπίτι όταν ψήνεται!
Συστατικά
- 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο(μπορούμε και από κοτόπουλο αν θέλουμε)
- 1 κρεμμύδι τριμμένο.
- 80 ml γάλα εβαπορέ.
- 2 φέτες ψωμί μουσκεμένο.
- 4 κουταλιές σούπας λάδι.
- 1 κουταλιά ξύδι.
- 1 ντομάτα τριμμένη.
- Λίγη ρίγανη.
- Αλάτι.
- Πιπέρι.
- 10 πράσα
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
- 3 πιπεριές Φλωρίνης
- 2 πιπεριές κέρατο
- 1 ώριμη ντομάτα,κομμένη κομματάκια.
- 1/2 κούπας λάδι.
- Πιπέρι.
- Αλάτι.
Οδηγίες
- Βάζουμε τον κιμά σ'ενα μπολ και προσθέτουμε το τριμμένο κρεμμύδι,το γάλα,το ψωμί στυμμένο,το ξύδι, την τριμμένη ντομάτα, τις 4 κουταλιές λάδι, αλάτι, πιπέρι, και ρίγανη. Ζυμώνουμε πολύ καλά τα υλικά μέχρι να πετύχουμε μια αφράτη ζύμη. Αν η ζύμη μας είναι σφιχτή, προσθέτουμε λίγο νερό.
- Την αφήνουμε στο ψυγείο να ανακατευτούν τα αρώματα, για τουλάχιστον μία ώρα .
- Κόβουμε τα πράσα σε μέτριες ροδέλες, τα ζεματάμε για λίγο σε καυτό νερό,και τα σοτάρουμε μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι,σε 3/4 κούπας λάδι σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε και τις πιπεριές κομμένες σε λωρίδες,
- Τα σοτάρουμε όλα μαζί για λίγο, και ρίχνουμε την κομμένη σε κομματάκια ντομάτα, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε να βράσουν για 5-10 λεπτά.
- Στρώνουμε σένα ταψί τα πράσα, πλάθουμε και βάζουμε τα μπιφτέκια ενδιάμεσα, και ψήνουμε στους 200 με αέρα, για 3/4 περίπου .
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου