Μπιφτέκια στον φούρνο, με πράσα και πιπεριές

mpiftekia
Περιγραφή
Νόστιμο, απλό φαγητό,που μοσχοβολάει το σπίτι όταν ψήνεται!

Συστατικά


  • 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο(μπορούμε και από κοτόπουλο αν θέλουμε)
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο.
  • 80 ml γάλα εβαπορέ.
  • 2 φέτες ψωμί μουσκεμένο.
  • 4 κουταλιές σούπας λάδι.
  • 1 κουταλιά ξύδι.
  • 1 ντομάτα τριμμένη.
  • Λίγη ρίγανη.
  • Αλάτι.
  • Πιπέρι.
  • 10 πράσα
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
  • 3 πιπεριές Φλωρίνης
  • 2 πιπεριές κέρατο
  • 1 ώριμη ντομάτα,κομμένη κομματάκια.
  • 1/2 κούπας λάδι.
  • Πιπέρι.
  • Αλάτι.

    Οδηγίες
    1. Βάζουμε τον κιμά σ'ενα μπολ και προσθέτουμε το τριμμένο κρεμμύδι,το γάλα,το ψωμί στυμμένο,το ξύδι, την τριμμένη ντομάτα, τις 4 κουταλιές λάδι, αλάτι, πιπέρι, και ρίγανη. Ζυμώνουμε πολύ καλά τα υλικά μέχρι να πετύχουμε μια αφράτη ζύμη. Αν η ζύμη μας είναι σφιχτή, προσθέτουμε λίγο νερό.
    2. Την αφήνουμε στο ψυγείο να ανακατευτούν τα αρώματα, για τουλάχιστον μία ώρα .
    3. Κόβουμε τα πράσα σε μέτριες ροδέλες, τα ζεματάμε για λίγο σε καυτό νερό,και τα σοτάρουμε μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι,σε 3/4 κούπας λάδι σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε και τις πιπεριές κομμένες σε λωρίδες,
    4. Τα σοτάρουμε όλα μαζί για λίγο, και ρίχνουμε την κομμένη σε κομματάκια ντομάτα, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε να βράσουν για 5-10 λεπτά.
    5. Στρώνουμε σένα ταψί τα πράσα, πλάθουμε και βάζουμε τα μπιφτέκια ενδιάμεσα, και ψήνουμε στους 200 με αέρα, για 3/4 περίπου .

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η πρώτη τεχνητή καρδιά σε άνθρωπο είναι πραγματικότητα

Ο «κόκκινος θησαυρός»

Κάππαρη