Μυδοπίλαφο

midopilafo
Περιγραφή
Ένα νόστιμο φαγάκι, με μύδια ,ρύζι και μυρωδικά!
Συστατικά



  • 1 κιλό μύδια καθαρισμένα.
  • 1/2 φλιτζάνι ούζο.
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα.
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη.
  • 1 φλιτζάνι ρύζι καστανό.
  • 5 κουταλιές σούπας λάδι.
  • 1 κούπα ντομάτα στον τρίφτη.
  • 4 κουταλιές σούπας άνηθο.
  • 3 κουταλιές σούπας δυόσμο.
  • 2 κουταλιές σούπας κουκουνάρι καβουρδισμένο.
  • Αλάτι και πιπέρι.
Οδηγίες
  1. Σουρώνουμε τα μύδια και κρατάμε το ζουμί.Τα βάζουμε στο ούζο,να σταθούν.
  2. Ζεσταίνουμε το λάδι ,και βάζουμε μέσα τα κρεμμύδια ,τα σοτάρουμε για λίγο και προσθέτουμε και το σκόρδο. Προσθέτουμε και το ρύζι,και ανακατεύουμε για λίγο να γίνει διάφανο.
  3. Προσθέτουμε 2/3 κούπας ζουμί των μυδιών και 1 κούπα και 1/3 νερό. Βράζουμε το ρύζι για 12 λεπτά περίπου .
  4. Προσθέτουμε την ντομάτα, τα μύδια με το ούζο και τα μυρωδικά ψιλοκομμένα.
  5. Αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε σιγανή φωτιά,μέχρι να πιεί το ρύζι όλο το ζουμί.
  6. Σερβίρουμε γαρνίροντας με το κουκουνάρι.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις