Γαλέος με σάλτσα κρασιού και πατατοσαλάτα
Περιγραφή
Μια πολύ νόστιμη εκδοχή τηγανητού ψαριού!
Συστατικά
- 1 κιλό γαλέος κομμάτια.
- 2 κουταλιές της σούπας κοφτές αλεύρι,
- 1 ποτηράκι κρασί της αρεσκείας μας,
- 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες,
- αλάτι ,πιπέρι,λάδι και ζεστό νερό 2 ποτήρια.
- 1 κιλό βρασμένες πατάτες ,
- 1 κρεμμύδι κομμένο φέτες,
- αλάτι ,λάδι ,πιπέρι ,ξύδι.
- Φετάκια λεμονιού για το σερβίρισμα.
- Κόβουμε κομμάτια τις βρασμένες πατάτες και βάζουμε το κρεμμύδι ,τον μαιντανό, αλάτι,πιπέρι,λάδι και ξύδι.Ανακατεύουμε καλά!
- Πλένουμε και σκουπίζουμε καλά τα κομμάτια του ψαριού. Αλατοπιπερώνουμε και μετά αλευρώνουμε ελαφρά. Τηγανίζουμε σε δυνατή και στην συνέχεια μέτρια φωτιά τα ψάρια απο όλες τις πλευρές ,Τα κρατάμε ζεστά.
- Παράλληλα βάζουμε σε άλλο τηγάνι λίγο λάδι και σωτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο ,στην συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και το γυρίζουμε να πάρει χρυσό χρώμα .Κατόπιν ρίχνουμε το κρασί και το ζεστό νερό και ανκατεύουμε συνεχώς.Αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε την σάλτσα μας σε σιγανή φωτιά μέχρι να πήξει.
- Περιχύνουμε μαυτήν τα ψάρια μας .Γαρνίρουμε με φετάκια λεμονιού και σερβίρουμε με πατατοσαλάτα.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου