Κανελόνια με κιμά

lazania me kima
Περιγραφή
Ένα κλασσικό πιάτο όλο νοστιμιά!

Συστατικά

  • 24 κανελόνια
  • 2 φλιτζάνια απλή σάλτσα(2 φλιτζάνια ντοματοχυμό,3 κουταλιές σούπας λάδι,αλάτι ,πιπέρι)
Για την γέμιση:
  • 1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
  • 4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο.
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο.
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο .
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού τριμμένη ντομάτα,
  • 1/2 ξύλο κανέλας
  • 1 δαφνόφυλλο,
  • 1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη,
  • 1/4 του φλιτζανιού κονιάκ,
  • πιπέρι,αλάτι.
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη,
  • 2 αυγά χτυπημένα.
Για την κρέμα:
  • 1 λίτρο γάλα
  • 100 γραμμάρια βούτυρο,
  • 100 γραμμάρια αλεύρι,
  • μοσχοκάρυδο, αλάτι ,πιπέρι.
Οδηγίες
  1. Βράζουμε τα υλικά της απλής σάλτσας για 5 λεπτά.
  2. Σε μεγάλο τηγάνι βάζουμε τις 4 κουταλιές σούπας λάδι και γυρίζουμε τον κυμά μέχρι να αλλάξει χρώμα. Προσθέτουμε το σκόρδο το κρεμμύδι και τα μυρωδικά. Αφήνουμε να μαραθούν για λίγο και σβήνουμε με το κονιάκ. Προσθέτουμε τις ντομάτες την ζάχαρη και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε να σιγοβράσει ο κιμάς για 20 λεπτά να πιεί τα υγρά του και να μείνει στεγνός.
  3. Τον κρυώνουμε και προσθέτουμε την παρμεζάνα. Ανακατεύουμε πολύ καλά .
  4. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε την κρέμα: λυώνουμε σε κατσαρόλα το βούτυρο και σωτάρουμε ένα λεπτό το αλεύρι, αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το μισό γάλα ανακατεύοντας με το σύρμα. Ξαναβάζουμε στην φωτιά και προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα το αλάτι και το μοσχοκάρυδο.Ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η κρέμα. Προσθέτουμε και τα αυγά χτυπημένα. Ρίχνουμε 2 μεγάλες κουταλιές κρέμας στο ταψί.
  5. Σε μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε νερό και βράζουμε για λίγα λεπτά τα κανελόνια.Τα γεμίζουμε με κιμά και τα αραδιάζουμε στο ταψί.
  6. Σκορπίζουμε ανάμεσα τον περίσσιο κιμά. Περιχύνουμε με την σάλτσα ντομάτας,και απο πάνω βάζουμε κουταλιές ,κουταλιές την κρέμα με βρεγμένο κουτάλι για να μην ξεσηκώσει την σάλτσα.
  7. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς 25 λεπτά σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο η λαδόκολλα, μετά τα ξεσκεπάζουμε και τα ψήνουμε άλλα 25 λεπτά η έως ότου ροδίσει η κρέμα!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις