Τσουρέκι για βασιλόπιτα
Περιγραφή
Πρωτότυπο τσουρέκι, με γάλα καρύδας και βύσσινα!
- 200μλ.νερό χλιαρό
- 2 κ.σ.λάδι
- 1κ.γ.αλάτι
- 5κ.σ.ζάχαρη
- 800γρ.αλεύρι
- 40γρ.μαγιά φρέσκια
- 150γρ.αποξηραμένα βύσσινα ή σταφίδες
- 200 μλ.γάλα καρύδας
Οδηγίες- Διαλύω τη μαγιά στο νερό, προσθέτω και τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνω, μέχρι που να μην κολλάει άλλο η ζύμη.Αφήνω σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί σε όγκο.
- Χωρίζω τη ζύμη στα 2 και ανοίγω φύλλα.
- Απλώνω το ένα σε στρογγυλό ταψί, βάζω και το δεύτερο από πάνω.
- Βάζω στη μέση ένα μικρό πιατάκι και κόβω γύρω-γύρω. Στριφογυρίζω το κάθε κομματάκι.
- Αν θέλω, αλείφω με αβγό και πασπαλίζω τριμμένο αμύγδαλο. Ψήνω στους 200 βαθμούς, 45 λεπτά περίπου
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου