ΜΕΝΟΥ ΗΜΕΡΑΣ


Συστατικά
  • 500 γρ. πατάτες καθαρισμένες και σε κύβους κομμένες
  • 300 γρ. κιμά, μισό μοσχάρι, μισό χοιρινό    
  • 3 κρεμμύδια μικρά                            
  • 1 κιλό λάχανο       
  • 2 κ,σ σκόνη ζωμό λαχανικών ή κρέατος
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 1 κ,γ  γλυκάνισο
  • φυτικό λίπος
  • 200 γρ. νερό


Οδηγίες
1.        Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες
2.        Καθαρίζουμε και κόβουμε σε λεπτές ροδέλες το λάχανο
3.        Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε κύβους
4.        Βάζουμε την φυτίνη σε μια κατσαρόλα αρκετά φαρδιά να κάψει και ρίχνουμε το λάχανο να σωταριστεί
5.        Ρίχνουμε και το κρεμμύδι, τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να σωταριστούν και να βγάλουν λίγο νερό
6.        Βάζουμε σε μια λεκάνη τον κιμά, τον αλατίζουμε και πιπερώνουμε
7.        Τον κάνουμε μικρά μπαλάκια
8.        Τα τηγανίζουμε σε λίγη φυτίνη ή μαργαρίνη και όταν πάρουν χρώμα τα ρίχνουμε στο λάχανο.
9.        Προσθέτουμε και τον ζωμό, το γλυκάνισο και τις πατάτες
10.     Ρίχνουμε και το νερό και αφήνουμε να βράσει για 20 λεπτά
11.     Δοκιμάζουμε αν έβρασε το λάχανο
12.     Το δένουμε με 1 κ,σ νισεστέ και 3 κ,σ νερό
13.     Το αφήνουμε να πάρει λίγη βράση και να πήξει και σερβίρουμε ζεστό
14.     Το φαγητό αυτό γίνεται και με λαχανίδες

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις